Nóż szefa kuchni Zwieger Inversion 20 cm 6471
Opis
Nowoczesna linia noży z ostrzem wykonanym z niemieckiej stali chromo-molibdenowo-wanadowej (X50CrMoV15)charakteryzująca się niezwykłą twardością i wytrzymałością. Ostrze full-tang hartowane w kilkustopniowym procesie temperaturowym regulowanym komputerowo, o wyjątkowej twardości 56 HRC, która gwarantuje długą żywotność ostrza, precyzję krojenia oraz łatwość ostrzenia. Każde ostrze jest ręcznie ostrzone przez wykwalifikowanego rzemieślnika, aby uzyskać doskonały kąt ostrzenia. Rękojeść wykonana z najwyższej klasy tworzywa POM zapewnia ergonomię i wygodę użytkowania.
Nóż Szefa
Najstarszy i najbardziej klasyczny wśród klasycznych typ noża. Przez tysiąclecia w bardzo niewielkim stopniu zmieniał swój kształt, cały czas ewoluując do formy, którą znamy obecnie. Stanowi jedno z najdoskonalszych, najbardziej ergonomicznych narzędzi kuchennych używanych na całym świecie. Masywny, budzący respekt kształt paradoksalnie koliduje z faktem, że idealnie odnajduję się w zadaniach wymagających precyzji. Tym samym łatwiej i szybciej wymienić czynności, w których nóż ten nie znajdzie zastosowania, gdyż ilość zadań tych jest niewielka. Praktycznie każda technika krojenia, szatkowanie, siekanie, wykrawanie, porcjowanie, rozdrabnianie, czy to mięs, czy owoców, to wszystko to, w czym nóż szefa będzie przedłużeniem naszej ręki, narzędziem do spełniania naszych kulinarnych wyobrażeń. Najbardziej funkcjonalny typ kuchennego narzędzia jaki do tej pory powstał. Podstawowy nóż każdego szefa kuchni.
Wymiary:
- długość całkowita: 32,5 cm
- długość ostrza: 20 cm
- szerokość ostrza: 5 cm
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.