Producenci
Menu
Wysyłka

Nasze Przesyłki Dostarcza Firma Kurierska FedEks

Sonda
Zwracamy się z uprzejmą prośbą o wzięcie udziału w naszej sondzie. Dziękujemy.
W jaki sposób trafiłeś na stronę naszego sklepu internetowego?
Zasady używania i konserwacji naczyń ze stali 18/10 GIPFEL

Pierwszym krokiem jaki należy wykonać przed użyciem jakiegokolwiek naczynia ze stali szlachetnej jest dokładne wymycie go, ponieważ bardzo często na naczyniach pozostają resztki olejów produkcyjnych, które nie są widoczne gołym okiem.

Naczynia należy dokładnie wypłukać i wytrzeć do sucha ręcznikiem.

Ewentualne przebarwienia powstałe na skutek przegrzania naczynia lub plamy pozostałe po przypalonych cząstkach jedzenia jest bardzo łatwo usunąć przy pomocy dobrego środka do czyszczenia naczyń ze stali

Zalety stali, z której wyprodukowano naczynia Gipfel international

Trwałość.

Naczynia są wykonane z jednego z najmocniejszych, najwytrzymalszych i najtwardszych metali używanych w produktach dla klientów.  Nasze naczynia są odporne na wykruszanie, wgniatanie się, pękanie, zadrapywanie i zarysowywanie się nawet przy trudnych warunkach użytkowania

Odporność na korozję.

Znakomita zdolność do znoszenia wszelkich warunków atmosferycznych oraz odporność na kwasy żywnościowe, detergenty – bez ryzyka plamienia czy matowienia

Zdolność zachowywania czystości.

W codziennym użytkowaniu wystarczy użyć ciepłej wody i płynu do mycia naczyń. Trudniejsze zabrudzenia jak ślad po płomieniu kuchenki czy resztkach przypalonej żywności należy usunąć dobrym środkiem do czyszczenia stali szlachetnej

Walory smakowe.

Absolutnie nie wpływa nawet na najdelikatniejsze smaki co czyni z niej standard dla naczyń kuchennych używanych zarówno przez profesjonalnych szefów kuchni jak i użytkowników w domach

Odporność na temperaturę.

Może być używana wszędzie – od zamrażarki do piekarnika

Elastyczność projektowania.

Można ją łatwo formować i łączyć w celu kompleksowego zaspokojenia szerokiego wachlarza potrzeb projektowania

Oszczędność.

To inwestycja, która się opłaca – biorąc pod uwagę wyjątkową trwałość naczyń, która przekłada się na długoterminowy okres użytkowania zadowolenie naszych klientów jest wręcz bezcenne

Estetyczność.

To najbardziej atrakcyjny metal dostępny dla produktów konsumpcyjnych; jego lśniąca estetyczność idealnie wkomponowuje się w każdy wystrój

     

Zasady gotowania.
 

 

W celu prawidłowego użytkowania naczyń należy stosować się do następujących instrukcji:

  • naczynie powinno być zapełnione produktami w objętości ½ – 2/3. Średnica nałożonej pokrywy powinna pasować do średnicy garnka
  • rozpoczynając gotowanie należy przekręcić pokrywę przez jej przekręcenie o pół obrotu. W ten sposób między obrzeżem garnka i pokrywą powstaje pierścień wodny, który zabezpiecza przed ucieczką pozostałej pary z naczynia. Jeżeli jednak para wodna wydostaje się z garnka oznacza to, że temperatura wewnątrz garnka jest zbyt wysoka i należy zmniejszyć ogień
  • podczas gotowania nie należy podnosić lub zdejmować pokrywy. Jeżeli będzie to konieczne, należy wówczas skompensować straty pary wodnej przez dodanie dwóch łyżek wody lub wywaru. Jeżeli jednak na koniec np. pieczenia w garnku pozostało na dnie zbyt dużo cieczy to należy zdjąć pokrywę i zwiększyć ogień co spowoduje odparowanie nadmiaru soku
  • ilość wody użyta podczas gotowania powinna być równa ilości wywaru, który chcemy uzyskać po zakończeniu procesu gotowania. Gotując warzywa lub zupę należy dodać taką ilość wody aby przykrywała warzywa. Podczas gotowania ilość cieczy nie maleje, ponieważ parowanie jest zahamowane. Wystarczy dodać zaledwie minimalną ilość soli gdyż pokrywa zatrzymuje naturalne sole i aromat żywności wewnątrz naczynia, dzięki czemu ma ona intensywniejszy smak i zapach
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl