Nóż ceramiczny GIPFEL ostrze 10cm 6851
Opis
Ceramiczne ostrze wymaga ostrzenia na tarczy diamentowej, ale w normalnym użytkowaniu należy to czynić raz na kilka lat.
Noże ceramiczne są bardzo lekkie, nierdzewne, obojętne chemicznie - dzięki temu nie wchodzi w kontakt z krojoną żywnością
Przy krojeniu nie zmieniają smaku i koloru potraw np. sałaty i surowych ogórków, nadają się do krojenia mięsa bez kości oraz niezbyt twardych wędlin.
Ostrza ceramiczne są również kruche – mogą się rozbić jak szkło po upadku na twarde podłoże. Z tego powodu nie nadają się do trybowania kości i krojenia czegokolwiek zamrożonego lub mięsa z kością. Ostrzem ceramicznym nie można również niczego podważać.
Wymiary:
- długość całkowita: 20,5 cm
- długość ostrza: 10 cm
- szerokość ostrza: 2 cm
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.