Kamień do pieczenia pizzy 33 cm 123778
Opis
Zestaw do pieczenia i serwowania pizzy, który sprawi, że pizza będzie zawsze chrupiąca i smaczna. W skład zestawu wchodzi szamotowy kamień do pieczenia pizzy, wykonana ze stali nierdzewnej podstawka.
Kamień równomiernie rozprowadza ciepło oraz wchłania wilgoć z ciasta. Dlatego ciasto jest bardziej chrupiące od spodu i dobrze upieczone z góry. Kamień jest wykonany z szamotu i nadaje się do piekarnika, pieca, można go używać również na grillu.
W komplecie:
1. kamień do pieczenia pizzy
- średnica: 33 cm
- wysokość: 0,8 cm
2. chromowany stelaż ułatwiający przenoszenie
CECHY PRODUKTU:
- Kamień do pizzy pozwala przygotować idealną pizzę, na kamieniu można piec także ciasteczka, bułeczki, pierożki itp
- Kamień wykonany jest z szamotu - to materiał, który chłonie wilgoć z ciasta sprawiając, że ciasto piecze się równomiernie i jest bardzo kruche
- Nożyk ułatwi porcjowanie pizzy
- Kamień używany zgodnie z zaleceniami będzie służył przez długi czas i pozwoli na upieczenie pizzy jak z pieca
- Nie nadaje się do mycia w zmywarce.
- Kamień zawsze należy stopniowo rozgrzewać, wkładać do nienagrzanego jeszcze piekarnika. Po wyciągnięciu kamień należy położyć na drewnianej powierzchni np. na desce
Instrukcja użycia kamienia:
- Włóż kamień do piekarnika na minimum ½ godziny
- Ustaw wysoką temperaturę, by kamień bardzo mocno się nagrzał. Kamień powinien znajdować się na niskim, ale nie najniższym poziomie w piekarniku.
- Pamiętaj, aby zawsze wkładać kamień do zimnego piekarnika.
- Nie kładź mrożonej pizzy na rozgrzany kamień. Kamień może popękać od różnicy temperatury
- Do wsuwania pizzy na kamień najlepsza jest drewniana łopatka do pizzy posypana mąką, ewentualnie papier do pieczenia
- Nie wolno wyciągać kamienia z piekarnika póki nie ostygnie, kamień jest bardzo gorący!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.