Producenci
Menu

Forma Lekue do kajzerek perforowana 0202300M10M017

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 78,00 zł 78.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Lekue
Kod produktu: 0202300M10M017

Opis

SILIKONOWA FORMA NA 6 KAJZEREK

Perforowane wgłębienia - bułeczki z chrupiącą skórką

Elastyczna lecz stabilna forma gwarantuje bezpieczne pieczenie.

Sekretem udanych wypieków jest mikroperforowane wnętrze formy, które zapewnia idealną cyrkulację ciepłego powietrza, a także pozwala szybko ostudzić pieczywo, co razem daje efekt chrupiącej skórki.

WSKAZÓWKI:

  • Umyć formę przed użyciem.
  • Przy kilku pierwszych użyciach delikatnie posmarować tłuszczem. Później nie trzeba powtarzać tej czynności.
  • Formę można lekko oprószyć mąką przed umieszczeniem w niej ciasta.
  • Nie umieszczać bezpośrednio pod źródłem ciepła. Używać na niższych poziomach piekarnika. Podczas pieczenia nie używać funkcji "grill" - może to spowodować uszkodzenie maty.
  • Myć tylko miękką gąbką. Nie używać ostrych narzędzi.
 SKŁADNIKI:
  • 1,75 szklanki mąki chlebowej
  • 1,75 łyżki masła
  • 0,5 średniego jajka
  • 1 łyżka świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka mleka w proszku
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 ml wody
  WYPRÓBUJ FORMĘ I PRZEPIS:
 PRZEPIS:
  • Umieścić w naczyniu BREAD MAKER Lekue lub w dużej misce wszystkie składniki ciasta i dokładnie wymieszać. Wyrabiać masę, aż powstanie gładkie, elastyczne ciasto.
  • Uformować ciasto w zbitą kulę a następnie przykryć czystą ścierką kuchenną i odłożyć na 60 minut, najlepiej w szczelnym pojemniku.
  • Podzielić ciasto na sześć równych kawałków, ulepić z nich kulki i włożyć je do perforowanej FORMY DO KAJZEREK Lekue. Przykryć formę ściereczką i odstawić, aby ciasto urosło. Ciasto powinno podwoić swoją objętość (zajmuje to około 1 godziny, zależnie od temperatury pomieszczenia). Można również ciasto pod przykryciem wstawić na noc do lodówki.
  • Kiedy ciasto jest gotowe, rozgrzać piekarnik do 220°C (góra/dół z włączonym termoobiegiem). Kratownicę do postawienia formy z ciastem umieścić na środkowym poziomie piekarnika.
  • Przed wstawieniem do piekarnika, lekko nasmarować ciasto ubitym wcześniej jajkiem, można je również posypać sezamem. Umieścić kratownicę z formą w piekarniku. Piec ciasto około 16 minut. Zawsze używać żaroodpornych rękawic kuchennych przy wyjmowaniu naczyń z piekarnika. Gotowe pieczywo szybko stygnie dzięki perforacji formy.

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl